Petitie voor vuurwerk

Meer informatie

De laatste jaren is er veel discussie over vuurwerk in Nederland. Om ook de andere kant van dit verhaal eens aandacht te geven hebben we deze Petitievoorvuurwerk.nl gestart. Hiermee willen wij Nederland, en de politiek laten zien dat het legale vuurwerk in Nederland niet de boosdoener is van de overlast en vele verwondingen.

Elk jaar horen we het weer in het nieuws: de kosten van schade aan objecten, het aantal slachtoffers en de overlast meldingen van vuurwerk. Waar de meeste mensen aan voorbij gaan is dat het woord ‘’Vuurwerk’’ wordt ingezet waar dit duidelijk ‘’illegaal vuurwerk’’ had moeten zijn. Erg vervelend, want hiermee komt onze traditie in het gedrang!

De meeste ongevallen met ernstig letsel zoals het verliezen van vingers, handen en gezicht kunnen absoluut niet met consumentenvuurwerk gebeuren. Het vuurwerk dat in de Nederlandse winkel ligt, wordt speciaal voor ons land geproduceerd. Dit betekent dat het product met het oog op veiligheid is geproduceerd, en dat het nooit de kracht kan bevatten om handen of vingers te doen verliezen. Laat staan een bushokje opblazen!

De klachten welke in de media naar boven komen zijn harde knallen, al vanaf vroeg in November. Aangezien consumentenvuurwerk pas de laatste dagen van December verkocht mag worden spreken we hier weer over ‘’illegaal vuurwerk’’ wat de boosdoener is.

Wij vinden het dan ook onbespreekbaar om consumentenvuurwerk te verbieden, hierdoor zal de overlast van gevaarlijk illegaal vuurwerk velen malen groter worden, en nog minder te handhaven zijn. En zeg nou eerlijk, deze traditie is toch te mooi om verloren te laten gaan!?

Conclusie;
Als er te veel overlast is van illegaal vuurwerk, als er te veel slachtoffers vallen door illegaal vuurwerk, als er te veel vernielingen plaatsvinden met illegaal vuurwerk, dan is het tijd om illegaal vuurwerk aan te pakken!

Maak u sterk voor ons consumentenvuurwerk, laat uw stem gelden en teken de petitie!